Kako nastaju preparati i kako se kosa neguje njima?

Preparati su nastali spoznajom idejnog tvorca da pored tolike kozmetike, (brendova) mi nemamo sa čim da održavamo higijenu na optimalam nacin. Sećam se davne 2003-2004.god. kada je idejni tvorac Silvio Pillilini rekao: "Ljudi, mi nemamo sa čim da se kupamo". Gledala sam ga i slusala i sada mogu reći da ga tada baš i nisam mnogo razumela zašto je bio baš toliko zabrinut.

Još od nastanka života na zemlji razne vrste su iskorišćavale jedna drugu, a mikrobi su se pokazali posebno uspešni kada je reč o življenju na neobicnim mestima. Izborom i upotrebom adekvatnih produkata pomažemo svom telu, odnosno organizmu da sam iskoristi svoje resurse na najoptimalniji nacin.
I'm Resource kozmetički proizvodi nadovezuju se na tu simbiozu i koriste moć mikroorganizama da prirodno i neagresivno oslobode kosu i kožu svih štetnih materija. I'm Resource proizvodi sadrže enzime, minerale i aminokiseline pogodne za kosu, ali i 220 različitih vrsta mikroorganizama iz prirodnih sirovina organskog porekla.
Nasa dlaka poseduje tri sloja. Spoljašnji sloj dlake (kutikula) čine pljosnate ćelije koje naležu jedna na drugu kada su zdrave. Srednji sloj dlake(korteks) ili srce dlake je zaslužan za čvrstoću i teksturu kose. Treći sloj dlake (medula) je najtanji sloj dlake i jedino produkti na bazi mikroorganizama mogu prodreti, očistiti, preraditi i samim tim izbaciti nagomilane loše materije iz našeg tela.

Zasto putem kose i kože?
Koža je nas najvei organ. Sve ono sto nanesemo na kožu, za šest minuta je u našem krvotoku hteli mi to ili ne, znali ili ne znali. Kao što sam već rekla, oduvek je jedna vrsta iskorišćavala drugu, tako i dobri, korisni mikrobi iskoriscavaju, tj. "jedu" mikrobe koji nam nisu potrebni i koji nam prave probleme. Ovi produkti imaju efekat površinskog čišćenja sa kojim se kreće u I'm Resource procese, uticaj na ono što utice na nas, zatim, otvara se put ostalim produktima I'm Resource koji obnavljaju strukturu kože i kose i odrzavaju njihovu floru u zdravom stanju. Svaki proizvod ima svoj karakter, a osmišljen je da istakne našu ličnost i da naglasi prirodnu lepotu naše kose i kože.

Copyright © 2024 | frizeralexandra.rs. All Rights Reserved.