Zašto su mikrobi važni za kosu?

Mi nismo sazdani samo od mesa i krvi, mišića i kostiju, mozga i kože, nego i od bakterija i gljivica. I vise smo, u stvari, oni nego sto smo mi. Naši mikroorganizmi rukovode našim telom. Bez njih je nemoguće postati zdravo ljudsko bice. Samo u nasoj utrobi živi više od stotinu biliona mikroorganizama. Najnovija naučna istraživanja govore da mikrobi upravljaju našim telom.

Naša lična kolonija mikroba utice na našu telesnu težinu, imuni sistem, mentalno zdravlje, pa čak i na izbor partnera. Dobra strana priče leži u tome, za razliku od naših ljudskih ćelija, svoje mikrobe možemo da poboljšavamo. Posledica ove spoznaje daje nam život i telo kakvo nikada nije izgledalo ranije.

Pitanje je, zašto su mikrobi važni za kosu?
Zato što je naša kosa odraz naseg celokupnog zdravlja, duševnog stanja i karaktera i zato privlači poglede i ostavljaju utisak prilikom svakog susreta. Svaka naša dlaka je vezana za naše krvne sudove, odnosno vene i kapilare. Od biohemijskog sastava naše krvi zavisi koliko ce nam biti stabilan koren dlake i sama dlaka, odnosno,kosa. Za jaku, zdravu kosu je neophodan hemoglobin kao i gvožđe u krvi. Naravno, tu je bitna ishrana, hormonski balans, duševni i duhovni mir kao i sve ono sto omogicava protok kiseonika do svake nase dlake na glavi. Dakle, naša kosa je kao jedna knjiga ispisana jasnim i razumljivim rečima ko smo mi, kako se osećamo, kako doživljavamo sebe, jer kako vidimo sebe, tako nas vide i drugi.

Copyright © 2024 | frizeralexandra.rs. All Rights Reserved.