Estetika frizure

Velike estete naseg vremena,lekari,hemicari,prirodnjaci i psiholozi,umetnici istancanog ukusa udruzili su svoja znanja da ljudima ponude sto savrsenija sredstva koja ce im pomoci u lepsem i negovanijem izgledu(tela). Njima se pridruzuju i estete-frizeri i kozmeticari,koji ova sredstva prilikom svoga rada prakticno primenjuju. Nema sumnje da postoji veliki broj zena koje zele da imaju savrsenu savremenu frizuru,lepo negovano i nasminkano lice.

Sasvim je sigurno da samo savremena frizura i lepa sminka zenu ne mogu zadovoljiti. Potrebno je da frizura i sminka odgovaraju licu,kao i kompletnoj licnosti zene. Frizura treba da bude okvir i da lice ucini lepsim.
Ovo pravilo ne vazi samo za modernu frizuru,treba ga uvazavati kada se radi i o nekoj jednostavnijoj frizuri. Sta zeni odgovara,to najcesce ona sama ne moze znati. Zato joj je potreban strucni savet dobrog frizera i kozmeticara.
Oni moraju znati kakvom licu odgovara pojedina linija frizure i kako treba takvo lice nasminkati.
Lepo friziranje i sminkanje nije povezano sa sablonskim radom i nekim ustaljenim sistemom.
Friziranje i sminkanje moraju biti individualno izvedeni,moraju se prilagoditi svakom pojedinom licu.
Nacin lepog sminkanja i friziranja je u strucnim skolama malo obradjena tema da bi sa njom bio upoznat svaki frizer i kozmeticar.
Za strucni rad je potrebno mnogo objasnjenja,a i znanja.
Rad(svakodnevni)u nasim salonima se obavlja suvise brzo,te za objasnjenja,obicno,nemamo vremena.
Bas zbog toga se cesto i prave suvise jednolicne frizure.
Cilj estetike frizure i sminke jeste da upozna frizera i kozmeticara sa lepim. Njihov zadatak je da na liku lepo oforme i istaknu,a lose otklone i ublaze oblicima odgovarajuce frizure i sminke.

Copyright © 2024 | frizeralexandra.rs. All Rights Reserved.