Boja kose i šminka

Svaka boja dobija na intezitetu ako pored nje postavimo njoj kontrastnu boju. Svetla kosa izgledace svetlije ako zena ima tamnu haljinu i obrnuto. Ovo pravilo se ne odnosi samo na boju odece,nego i na boju tena,odnosno sminke.
Sminka ima cudesnu moc,ali pod uslovom da se tacno zna sta se zeli ispraviti,sta se zeli prikriti ili naglasiti. Da bi se postiglo ono sto se ocekuje od sminke,ona treba da bude prirodna,diskretna i neupadljiva.

Sminka treba da odgovara tipu zene,odevanju,kozi lica,obliku frizure pa cak i boji kose. Zenama sa svetlijom kosom odgovaraju svetlije,prirodne boje. Najbolje je istaci ili naglasiti priroenu svezinu lica. Zenama sa smedjom kosom najbolje odgovaraju prirodne boje. Velike promene u boji mogle bi narusiti prirodnu harmoniju. Crvenokose zene imaju najizrazeniju,upadljivu boju. Obicno,njihova put je nezna i svetla. Boje treba izabrati tako da se slivaju u skladnu celinu. Crnokose zene mogu biti blede ili tamne puti. Za njih su potrebne svetle boje sminke,jer je vec crna boja kose dovoljno "tvrda" i treba nezniji kontrast. U svim primerima,pravilnim sencenjem moze se menjati i popraviti oblik lica.

Copyright © 2024 | frizeralexandra.rs. All Rights Reserved.